Wij gaan verhuizen! Per 1 juni is ons adres: Gessel 62 in De Meern.
Advies nodig?

Lees onze blog

Het belang van een goede akoestiek in het onderwijs

Een goede akoestiek is in het onderwijs van groot belang. Wanneer de akoestiek in scholen verbeterd wordt zorgt dit voor:

  • Betere spraakverstaanbaarheid
  • Positief effect op de concentratie
  • Minder snel vermoeide leerlingen en leraren
Lees verder
Remco Soeteman
Remco Soeteman
Akoestisch specialist

Verbeter de akoestiek op scholen

Een slechte akoestiek op scholen en kinderdagverblijven is zeer storend voor leerlingen en leerkrachten/medewerkers. Een te hoge galm en hinderlijke geluidsreflecties in een klaslokaal kunnen leiden tot concentratieproblemen en snellere vermoeidheid bij leerlingen en leraren. Bovendien zorgt een slechte akoestiek op scholen voor een slechte spraakverstaanbaarheid van leraren en leerlingen onderling.

Om de geluidsproblemen op scholen en kinderdagverblijven op te lossen, bieden wij geluidsabsorberende materialen aan. Deze voldoen uiteraard aan de brandveiligheidsnormen.

Advies nodig?

Veelgebruikte toepassingen voor een goede akoestiek in scholen

Per ruimte dient er op scholen of kinderdagverblijven gekeken te worden naar de akoestiek. In veel gevallen is een combinatie van akoestische wand- en plafondoplossingen gewenst. Deze oplossingen kunnen vaak op maat geleverd worden.

Meting op locatie

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek op uw school of kinderdagverblijf, kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Vraag een meting aan