Akoestiek restaurant Syr in Utrecht

Op 25 juni dit jaar heeft restaurant Syr haar deuren geopend in het centrum van Utrecht. Nog voordat het restaurant werd geopend was ze al een begrip in Utrecht en omstreken; een nieuwe onderneming met als doel de participatie van vluchtelingen in Utrecht en de bredere samenleving aan te moedigen. EASY Noise control werd benaderd om de akoestiek aan te pakken in het, op dat moment, nog te openen restaurant.

Het Groene Kabinet, een Utrechtse studio voor interieurontwerp en conceptontwikkeling, was verantwoordelijk voor de inrichting van het restaurant. Uitgangspunt hierbij was het neerzetten van een eigentijds toegankelijk restaurant met subtiele hints naar de Midden-Oosterse cultuur. Dit komt onder andere terug in de warme kleur die gebruikt is voor het plafond.

Het was van belang dat de akoestische oplossing aansloot bij het interieurontwerp van het restaurant. Zodoende is er gekozen voor EASYceiling Plus plafondeilanden in de kleur Vitamin. Deze plafondeilanden benaderen immers de kleur van het plafond, waardoor de akoestiek onopvallend is verbeterd.

Dankzij de akoestische aanpassingen verstaan de gasten elkaar beter, zeker op de momenten dat het druk is. Daarnaast is de beleving in het restaurant positiever en rustiger, na het toevoegen van de akoestische plafondeilanden.

Akoestiek restaurant Syr

Foto's: Malou ter Horst, het Groene Kabinet.